Interview met Directeur Estelle de Beus over aanspreken op veiligheidsgedrag:

Aanspreken

Spreek je wel eens mensen aan?

“Verbeterpunten, uitdagingen, veranderingen zijn vaak niet het probleem van onduidelijke handboeken, moeilijke systemen, procedures of onduidelijke regelgeving, maar in het gedrag van de mens. Aanspreken vind ik niet de juiste benadering, ik ga liever de dialoog aan met mensen, om achter de ‘waarom vraag’ te komen van bijvoorbeeld onveilig gedrag. Dus ja ik ga in gesprek met mensen.”

Persoonlijke ervaring

Vertel iets over je persoonlijke ervaring hierin.

“Uit praktijk ervaring, doordat ik als Veiligheidskundige bij veel bedrijven kom, van MKB tot grote internationals, blijkt als je invloed wilt hebben op de intrinsieke motivatie en gedrag wilt aanpassen, dat je onveilig gedrag bespreekbaar moet maken. Bespreekbaar maken is iets anders dan een gesprek met de persoon aan  gaan, maar door vragen naar de kern achter het gedrag. Als een persoon ruimte krijgt om aan te geven waarom hij of zij onveilige gedrag vertoont, of wat mogelijke belemmeringen of juist wensen zijn om veilig te werken, kunnen deze aspecten aangepakt worden. Op deze manier worden ervaringen en verbeterpunten gedeeld met elkaar en zijn we aan het samenwerken om het veiligheidsgedrag te vergroten.  Daarna kunnen handboeken, processen,  procedures, werkinstructies etc. verbeterd  worden, win, win situatie”

Effectief

Wat werkt wel en wat werkt niet als je mensen aanspreekt?

“Medewerkers geven vaak aan dat het aangaan van een dialoog op onveilig gedrag prima verloopt bij het bedrijf waar zij werken. Tevens geven ze aan dat de ‘politie’ mentaliteit: dus boeten bij onveilig gedrag niet werkt.  Een dialoog aangaan met een collega bedoelen ze dat ze een collega vragen naar de ‘waarom vraag’, wanneer een collega onveilig gedrag vertoont. Direct aanspreken van een collega is een goede methode  wanneer het gedrag direct gestopt moet worden, bijvoorbeeld bij een hoog risico situatie.  Ervaring leert wel dat op langere termijn door eenmalig aanspreken medewerkers weer terug vallen in het oude gedrag. Samen gaan voor een veilige werkplek, dat moet het uitgangspunt zijn voor iedere medewerker.”

SAFETY PROTECTS PEOPLE, QUALITY PROTECTS JOBS

Geïnteresseerd? Neem contact op.

Laat hier uw contactgegevens achter. We nemen spoedig contact met u op.